Zo. 15 juli: Vaartocht naar, rond en in het broekbos in het Ilperveld, Landsmeer .

021150718 - Op bestelling

Vaar met ons mee op deze ietwat geheimzinnige vaartocht  door het drassige broekbos. Broekbossen komen voor in drassige lage landen aan de rand van veengebieden. Door het lage land en de meestal hoge waterstand kun je ook goed door het broekbos heen varen.

Wat kun je zien.
Een broekbos is heel interessant met zijn bijzondere flora en fauna. Omgevallen berken met kluiten aarde nog aan de stam geeft de omgeving zijn geheimzinnge aanblik. Diverse watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen. Laat u zachtjes door het landschap mee glijden en geniet van alles wat er om u heen gebeurt. De gids vertelt onderweg over de diverse landschappelijke aspecten in het gebied. Waarschijnlijk wordt er op een van de eilandjes ook nog aan land gegaan.

                                   

Tip van de boswachter:
Heeft u een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord!

Tijd: 13.30-15.30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.  Neem uw Beschermerspas mee. Reserveren is nodig!

Tijd: 13.30-15.30 uur 

 

Foto Broekbos: Fred de Waart; Foto Waterhoen: Hans van Groen.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.