Zo 15 april: Vaartocht langs de baltsende weidevogels in het Ilperveld, Landsmeer

021150418 - Op bestelling

De meeste weidevogels zijn nu gearriveerd en te zien in het Natuurgebied Ilperveld te Landsmeer bij Amsterdam. Het veen en de plas-drasgebieden van het Ilperveld zijn ideale plekken voor de weidevogels om te fourageren, een partner te zoeken en te broeden. Het is een drukte van jewelste in het voorjaar.  Onze schippers en gidsen laten u de beste plekjes zien en kunnen u er alles over vertellen. Mogelijk gaat u tijdens deze tocht ook aan land op een van de honderden eilandjes.

Wat kunt u zien?
Kieviten, grutto's, scholeksters, tureluurs, ganzen en diverse zangvogeltjes zijn weer in grote getale aanwezig. Ook de lepelaar, grote zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen. De kieviten buitelen door de lucht. De futen maaken prachtige baltsende bewegingen in het water! Vanaf de boot zie je ze het allerbeste. Met de  excursieboot kun je echt heel dichtbij de weidevogels komen. 

Tip van de boswachter:
Heeft u een verrkijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord!

Tijd: 13.30-15.30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.  Neem uw Beschermerspas mee. Reserveren is nodig!

 

Foto Boot in Ilperveld: Klaas Ros . Foto Fuut: Klaas Ros

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.