Za 21 april: Zomergasten op het Balgzand, Den Helder

016210418 - Op bestelling

We zitten nu midden in het broedseizoen en dat is een spannende tijd voor de boswachter. Welke vogels maken er dit jaar een nest op Balgzand en wat is het resultaat? En we kunnen ook nog een heleboel trekvogels bekijken...  

Wat kunt u zien?
We zijn benieuwd of er dit jaar weer lepelaars op de schorren gaan broeden. En we kijken uit naar noordse sterns, want soms broeden er een aantal, net als zilver-, storm- en kleine mantelmeeuwen. Ook trekvogels maken het bezoek interessant. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, kanoet en bonte strandloper.  Sommige dragen hun zomerkleed, ze zien er nu prachtig uit.


Bonte strandloper, foto Henk van Bruggen

Tip van de boswachter: Trek warme kleding aan, het kan fris zijn op het wad.
Tijd: 11.30- 13.30 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-, Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar .U kunt zich hieronder aanmelden en betalen, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.
Belangrijk: In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.