Za 16 september: Opruimdag zwerfvuil in de zeereep van de Helderse Duinen

20170916 - Op bestelling

Op zaterdag 16 september organiseert Landschap Noord-Holland samen met De Helderse Vallei een opruimdag in de zeereep bij Den Helder. Helaas is zo'n dag nodig omdat er nog steeds heel veel afval op het strand terecht komt. Dat afval is afkomstig van schepen, maar ook van mensen, die na een bezoek aan het strand hun afval gewoon laten liggen. Dat is slecht voor vogels en andere dieren, die het afval aanzien voor voedsel en het opeten, waardoor ze ziek worden en er zelfs dood aan kunnen gaan.

Daarom zijn kinderen vanaf zes jaar en hun vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes welkom om ons te helpen zoveel mogelijk afval op te ruimen. Als je zelf een broodje meeneemt, zorgen wij voor een hapje en een drankje, evenals een paar werkhandschoenen.

Je gaat samen aan de slag op een plek waar je anders nooit mag komen… en zo vormt deze activiteit niet alleen een opruimklus, maar ook een ontdekklus! Deelnemers doen er goed aan om te zorgen voor stevig schoeisel en bij regenachtig weer voor regenkleding.  

Tijd: 11.00–15.00 uur.
Verzamelpunt: parkeerplaats bij Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein 1, Huisduinen.  
Kosten: aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.
Je kunt je voor deze activiteit opgeven bij de Helderse Vallei.


Zwerfvuil op het strand. Foto Henk van Bruggen

Foto rechtsboven: Aline Smits

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.