Wo 15 november: Herkennen inheemse bomen en struiken in de winter (locatie Oeverlanden, Amsterdam)

20170217 - Op bestelling

Alle esdoorns moeten worden weggezaagd maar de eiken moeten blijven staan! Maar in de winter zit er geen blad aan de bomen, toch wil je de juiste boom omzagen. Leer aan de hand van de knoppen en andere kenmerken welke inheemse bomen en struiken er in je werkterrein staan. In de ochtend theorie en herkennen op knoppen, in de middag naar buiten en de aanwezige bomen en struiken herkennen op habitat (vorm), bast e.d.

Tijd: 9.30-15.30 uur
Aantal deelnemers: Max. 14
Cursusleider Annika Langeveld
Administratiekosten: € 15 (administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen)

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.