Wo 15 november: ARBO en RI&E te Heiloo GEANNULEERD

201151117 - Op bestelling

Welke Arboregels gelden er voor vrijwilligerswerk? Dit is belangrijk om te weten, zeker voor coördinatoren van vrijwilligersgroepen. In een dagdeel wordt de wet- en regelgeving voor vrijwilligers belicht en leert men een Risico Inventarisatie en Evaluatie te maken voor een vrijwilligersgroep. Aan het eind van de cursus heeft men een start gemaakt met een Plan van Aanpak. Tip voor boswachters met vrijwillige coördinatoren en vrijwilligers: Maak samen met de vrijwilliger een Risico Inventarisatie en Plan van Aanpak.

Tijd: 13.00-16.00 uur
Aantal deelnemers: 6-12
Cursusleider: Henk Veen
Administratiekosten: geen 

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Per groep kunt u twee (2) deelnemers voor deze cursus inschrijven. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.