Vr 15 september: Omgaan met de bosmaaier (Ruige Hof Amsterdam ZO)

20170915 - Op bestelling

De bosmaaier is een draagbare maaimachine die wordt gebruikt op plaatsen waar een andere machine niet kan komen. Dit gereedschap is goed te gebruiken in bermen en ruigte.

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan bod: het hanteren van de bosmaaier, het gebruiken van veiligheidsmiddelen, het wisselen van garnituur en het afstellen van het draagstel. De docent zal zich met name richten op het gebruik van de bosmaaier voor het maaien van ruigte. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Tijd: 9.00 - 16.30 uur
Aantal deelnemers: Max. 8
Cursusleider: Kees Groeneweg
Administratiekosten*: € 25,-
* Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Per groep kunt u twee (2) deelnemers voor deze cursus inschrijven. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.