Vr 10 november: Meerdaagse cursus motorzaag velling voor beginners

202101117 - Op bestelling

Voor vrijwilligers die willen beginnen met het gebruik van de motorzaag en voor vrijwilligers waarvan hun certificaat is verlopen (na 5 jaar) of die te weinig zaagervaring hebben (niet jaarlijks geoefend). U leert het veilig hanteren van de motorzaag en de bijbehorende hulpmiddelen bij een lichte velling (bomen met een doorsnede tot 25 cm) en het dagelijkse onderhoud van een motorzaag. Er is een deel theorie en een deel praktijk waarbij het goed inschatten van de situatie en het gebruiken van een veilige vellingsmethode belangrijk zijn.
Aan einde van de cursus is er een proeve van bekwaamheid.
Duur: 4 dagen.
Administratiekosten: €100,- (administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen)
Cursusdata: 10, 11, 16 én 17 november van 9.00 tot 16.30 uur.
Locatie: Recreatieschap Geestmerambacht.
Aantal deelnemers: maximaal 8
Cursusleider: Roel Klasens
Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Per vrijwilligersgroep kunt u twee (2) deelnemers voor deze cursus inschrijven. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking
De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.