Ma 16 april: Informatieavond over de Ziekte van Lyme - locatie Infoschuur Goois Natuurreservaat Hilversum

201804162 - Op bestelling

Vooral actieve vrijwilligers in de natuur maken kans op een tekenbeet en op de Ziekte van Lyme. De lezing wordt gegeven door Fedor Gassner, een specialist op het gebied van teken en Lyme. Hij richt zich deze avond met name op het herkennen van teken en tekenbeten, op de plekken waar vrijwilligers teken tegen kunnen komen (en waar niet), wat je kan doen tegen tekenbeten, wat de ziekte van Lyme precies is en waarom het lastig kan zijn de ziekte te herkennen en te behandelen. Ook krijgt u informatie over de vorig jaar aantroffen nieuwe virusziekte TBE.

Datum: maandag 16 april 2018
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Aanmelden: Verplicht
Locatie: Infoschuur Goois Natuurreservaat, Naarderweg 103, Hilversum. Routebeschrijving.
Kosten: gratis

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.