Do 23 november: Tweedaagse cursus motorzaag herhaling velling-locatie Recreatieschap Geestmerambacht

202231117 - Op bestelling

Herhaling basisveltechnieken
Voor vrijwilligers die een certificaat basiscursus motorzaag hebben van niet ouder dan 5 jaar en ervaren zijn in het vellen van bomen (jaarlijks geoefend). U leert het vellen van bomen (met een omtrek tot 30 cm) onder iets moeilijker omstandigheden dan de beginnerscursus. U verfrist uw kennis van het veilig werken met de motorzaag, de cursus is bedoeld om onder deskundige begeleiding uw zaagtechniek te verbeteren en uw certificaat te verlengen. De eerste dag wordt er direct gestart met het vellen van bomen.
Aan het einde van de cursus is er een proeve van bekwaamheid.
Duur: 2 dagen.
Administratiekosten: € 75,- (administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen)
Data: 23 én 24 november van 9.00 tot 16.30 uur
Locatie: Recreatieschap Geestmerambacht
Aantal deelnemers: maximaal 8
Cursusleider: Roel Klasens

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Per vrijwilligersgroep kunt u twee (2) deelnemers voor deze cursus inschrijven. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking
De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.