Do 15 februari: Zwerfwandeltocht langs duin, stad, polder en dijk van Den Helder

019150218 - Op bestelling

Vandaag ondernemen we een zwerftocht langs bijzondere plekken in de omgeving van Den Helder. Zo start de tocht bij Fort Kijkduin, ooit gebouwd in opdracht van Napoleon als onderdeel van de Stelling van Den Helder. Daarna voert de tocht ons via het strand en de Grafelijkheidsduinen naar de Donkere Duinen. Daarna gaat het verder langs de binnenduinrand, waar je aan de natuur al goed kunt merken dat het voorjaar in aantocht is, misschien horen we zelfs al een boomleeuwerik. We eindigen de tocht met een bezoek aan de Huisduinerpolder, bekend om zijn vele watervogels en steltlopers. Via de vestingwal van Fort Erfprins en de zeedijk gaan we terug naar het startpunt van de excursie.

Dat belooft dus een interessante excursie te worden, waarbij natuur en cultuurhistorie hand in hand gaan. U bent van harte uitgenodigd!

Tip van de boswachter: Trek een paar stevige wandelschoenen aan en pas uw kleding aan aan het weer van die dag. Vanwege de lengte van de wandeling is deze minder geschikt voor jonge kinderen.

Tijd: 09.30-12.00 uur.
Vertrekpunt: De parkeerplaats voor het fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar.
Vooraf aanmelden is wenselijk, maar ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk.


Foto Ingrid Meijerink

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.