Di 6 maart: Leer kieviten, grutto's, scholeksters en tureluurs beschermen - locatie Purmerend

201803069 - Op bestelling

Tijdens deze basiscursus maak je kennis met de meest voorkomende weidevogels en word je opgeleid tot echte weidevogelbeschermer. Je leert de kievit, grutto, scholekster en tureluur kennen en we leren je meer over het gedrag van deze soorten. De cursus (twee avonden en een veldochtend) is interactief met veel geluidsfragmenten, filmmateriaal en leuke, aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Aan het eind van de cursus weet je waarom kieviten kuiltjes graven, waarom scholeksters zich graag ophouden in een soos en waarom grutto’s graag op een hek zitten. Om deze fraaie soorten in ons landschap te behouden, dienen ze goed beschermd te worden. 

Voor wie?

De cursus is voor jong en oud, voor iedereen met interesse voor de natuur en het landelijk gebied. Voor de cursus is geen bestaande kennis vereist. Na de cursus verwachten we van je dat je als vrijwilliger wekelijks een dagdeel in een weidevogelgroep in je eigen omgeving bijdraagt aan de noodzakelijke bescherming. Dit is in de periode half maart tot half juni. Ook al actieve vrijwilligers kunnen de cursus volgen om hun kennis op te halen of bij te spijkeren met de nieuwste inzichten in beschermingsmethoden.

Vervolgcursussen

Onze opleiding bestaat uit drie stappen. Na deze basiscursus kan je eerst een vervolgcursus (monitoring weidevogels) volgen. Volleerd weidevogelbeschermer en teller ben je als je ook de cursus broedsucces meten van de grutto en andere weidevogels doet. Dus eerst basiscursus, het tweede jaar monitoring weidevogels en tot slot het meten van broedsucces, met de nadruk op dat van de grutto.

Data: 1ste avond dinsdag 6 maart, 2de avond dinsdag 13 maart 
Tijd: 20.00 uur.
Locatie: Concordia, Koemarkt 45 te Purmerend. Routebeschrijving.
Aanmelden: Verplicht vanwege het reserveren van de cursusruimte.
Kosten: Gratis. De cursus maakt onderdeel uit van het project “Vrijwillige Weidevogelbescherming”, uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Meer informatie: Wim Tijsen 088-0064481.

Foto's: Peter Mol en Ed Zijp.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.