Di 28 februari: Basiscursus weidevogelbescherming Purmerend

20170228 - Op bestelling

Tijdens deze cursus maak je kennis met de meest voorkomende weidevogels en word je opgeleid tot echte weidevogelbeschermer. Je leert de kievit, grutto, scholekster en tureluur kennen en we leren je meer over het gedrag van deze soorten. De cursus is interactief met veel geluid- en filmmateriaal en leuke, aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Aan het eind van de cursus weet je waarom kieviten kuiltjes graven, waarom scholeksters zich graag ophouden in een soos en waarom grutto’s graag op een hek zitten. Om deze fraaie soorten in ons landschap te behouden, dienen ze goed beschermd te worden. Na de cursus verwachten we van je dat je als vrijwilliger van een weidevogelgroep bijdraagt aan de noodzakelijke bescherming.

Voor wie?

De cursus is voor jong en oud, voor iedereen met interesse voor de natuur en het landelijk gebied. Voor de cursus is geen bestaande kennis vereist. Wil je je verder verdiepen na deze basiscursus, dan hebben we een vervolgcursus (monitoring weidevogels) in ons aanbod.

Data: 1ste avond dinsdag 28 februari, 2de  avond dinsdag 7 maart 
Tijd: 20.00 uur.
Locatie: Concordia, Koemarkt 45 te Purmerend. Routebeschrijving.
Aanmelden: Verplicht vanwege het reserveren van de cursusruimte.
Kosten: Gratis. De cursus maakt onderdeel uit van het project “Vrijwillige Weidevogelbescherming”, uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Extra cursus

Deze cursus zit helaas vol, maar op woensdag 1 maart start er in Heiloo een extra basiscursus. Meer informatie.

Meer informatie: Wim Tijsen 088-0064481 of Anne Voorbergen 088-0064479.

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.