2e Pinksterdag ma 21 mei: Rondleidingen en een vrolijke noot in Leyduin, Vogelenzang

040210518 - Op bestelling

Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, zetten wij de deuren van Huis Leyduin van 11.00-16.00 uur voor u open tijdens de Dag van het Kasteel. Er zijn fraaie stijlkamers met hoge plafonds, een bijzondere marmeren vloer en meerdere keukens te bewonderen. Een heerlijke veranda en het bos in de achtertuin maakt het huis compleet.  Huis Leyduin is in het bezit van Landschap Noord-Holland. Vrijwillige gastheren en –dames vertellen u graag iets over de historie van het huis.

Vrolijke noot

Om 13.00 en om 14.30 uur treedt mannenkoor De Valsche Noot (www.devalschenoot.nl) op. De twintig mannelijke zangers zingen ca. 30 minuten bekende en onbekende nummers in diverse talen, soms vrolijk, soms melancholiek, soms vierstemmig, en soms met een enkele Valsche Noot. Dirigente Merel van Geest en pianiste Julia Buizer zijn er klaar voor. De Valsche heren kijken naar u uit.

Er zijn geen kosten aan uw bezoek verbonden. Op 100 meter afstand ligt Gasterij Leyduin waar u terecht kunt voor een hapje of drankje. En natuurlijk zijn er uitgezette wandelingen op Leyduin. Zo wordt uw bezoek een veelzijdig en vrolijk uitje! Op www.dagvanhetkasteel.nl vindt u een lijst met alle locaties die vandaag geopend zijn.

Zo komt u er Huis Leyduin ligt op Buitenplaats Leyduin en  is gelegen aan de Leidsevaart op de grens van Vogelenzang en Heemstede. Het navigatieadres voor de parkeerplaats is Woestduinweg 4 in Vogelenzang. Vanaf de parkeerplaats loopt u in 5 minuten naar het huis.
 

 

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.