12 maart vogelkijkweekend Fort bij Krommeniedijk

05012032017 - Op bestelling

Dit is hét mooiste moment in het jaar wat u niet mag missen! Op zaterdag 11 en zondag 12 maart zijn de weilanden rondom Fort bij Krommeniedijk geïnundeerd (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels. Vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen: iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur.

Plas-dras trekt honderden vogels

Vanaf 15 februari zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. Zo ontstaat een plas-drassituatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen ze op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied.

Minimaal 50 vogelsoorten

Maak een praatje met de Leden van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek of de Landschapsbeherende Vrijwilligers en bekijk de indrukwekkende lijst met gesignaleerde vogelsoorten. Denk aan de kuifeend, grutto, slechtvalk, wintertaling of wulp. Er zijn verrekijkers en telescopen aanwezig.

Toegang

Het fort wordt op dit moment gerestaureerd en verbouwd tot woon-trainingscentrum (voor jongvolwassenen met autisme) en bezoekerscentrum over ‘Natuur & Landschap’ in de Stelling van Amsterdam. Het fort is enkel toegankelijk onder begeleiding.

De toegang tot het fortterrein bedraagt € 2,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk.

Wij vragen u om op de fiets te komen!

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.