11 maart inundatieweekend bij Fort K'IJK

05012032017 - Op bestelling

Dit is hét mooiste moment in het jaar bij Fort K'IJK wat u niet mag missen! Op zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn de weilanden rondom geïnundeerd (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels. Vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen: iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur. Bezoek meteen ons nieuwe Belevingscentrum: u gaat met de audiotour langs de lichtlijn in het fort! Stemmen van de fortwachter en de boswachter nemen u mee op ontdekking. U leert alles over natuur en landschap in de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

Plas-dras trekt honderden vogels

Vanaf half februari zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. Zo ontstaat een plas-drassituatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen ze op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied.

Minimaal 50 vogelsoorten

Kom de indrukwekkende lijst met gesignaleerde vogelsoorten hier live bekijken. Denk aan de kuifeend, grutto, slechtvalk, wintertaling of wulp. Er zijn verrekijkers en telescopen aanwezig.

Beleef Fort K'IJK

Heerlijke Illy koffie en/of soep staat voor u klaar in de warme comfortabele poterne. De Heeren van Zorg heet u hartelijk welkom. Neem plaats en geniet! Ontdek daarna ons Belevingscentrum met de audiotour. Wist u dat de Stelling eerst de mens beschermde en daarna het landschap? Laat u verrassen door de verbeeldingen en zie hoe uniek de natuur hier is!

Voor geinteresseerden is een 'modelwoning' van De Heeren van Zorg opengesteld.
Kom ook luisteren naar de boeiende lezing van Stadsherstel Amsterdam over de restauratie van het fort.

Toegang

Voor dit weekend geldt een entree van € 2,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Dit geeft u toegang tot: het vogeluitkijkpunt en het publieke deel van het fort. Wilt u het Belevingscentrum over Natuur & Landschap bezoeken? Dan betaalt u daarvoor de toegang apart. Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Wanneer het parkeerterrein vol is kunt u bijvoorbeeld bij de parkeerhaven bij Lagendijk 33 parkeren, ongeveer 20 minuten wandelen naar het Fort. www.fortkijk.nl

Wij vragen u om op de fiets te komen!

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.