Rondehoep

Ervaar dit gebied met de rug naar de oprukkende hoogbouw van Amsterdam-Zuidoost. Dat wekt in ieder geval de illusie dat hier landelijkheid heerst zover het oog reikt. De polder is immens. De weilanden zijn indrukwekkend vlak, zonder enige rimpeling van een rietkraag of een bosje.

Volmaakte plattelandsidylle

Het aloude spinnenwebvormige slotenpatroon is vanaf de dijk niet te herkennen. Toch is een tocht om de Rondehoep heen buitengewoon de moeite waard. De dijk kronkelt heel avontuurlijk en voert langs allerlei plekjes waar de plattelandsidylle nog volmaakt is.
De groene ruimte zelf wordt bevolkt door weidevogels. Purperreigers komen hier vissen in de sloten vanuit kolonies in de omgeving. In het winterhalfjaar strijken hier groepen goudplevieren, wulpen en kolganzen neer.

Weidevogelsafari

In het voorjaar kunt u met een platte boerenkar de weilanden in om de weidevogels te kijken. Hier meer informatie.

  Ligging: Ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel.
  Het gebied zelf is niet toegankelijk. Het is wel prachtig te overzien vanaf de omringende dijken langs het Amstel-Drecht-kanaal, Bullewijk en Waver.
  Mindervaliden: Er zijn in het gebied geen brede en verharde (wandel)paden te vinden die geschikt zijn voor rolstoelen. Rondom het gebied loopt een verharde weg.
  Parkeren: Ouderkerk aan de Amstel, daar bij voorkeur per fiets verder.
  Openbaar vervoer: Raadpleeg de website www.ov9292.nl
  Horeca: In Ouderkerk aan de Amstel
  •  

  •  

Routes

29 km fietsen rond schitterend open weidegebied.