Middelpolder

Vlakbij Amstelveen een heerlijk wandelgebied

Het poldertje is een stiltegebied dat erg in trek is bij weidevogels. Een deel van de Middelpolder is in de jaren negentig opnieuw ingericht. Bij de uitvoering hiervan zijn nieuwe fiets-, wandel- en ruiterpaden aangelegd en in de graslanden zijn natuurvriendelijke oevers, plasjes en poeltjes gegraven.
Het landschap is open en toch knus. Over de polder kijk je zo tegen het bos van het oude buiten Wester Amstel aan. De Middelpolder is een natuur- én recreatiegebied en Landschap Noord-Holland en Groengebied Amstelland beheren het gebied samen.

Dwars door de weilanden en picknicken

U kunt in de Middelpolder picknicken, fietsen, wandelen en paardrijden. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden. In het oostelijk deel zijn door de oude weilanden voetsporen met voetbruggetjes aangelegd, zodat er dwars door de weilanden gewandeld kan worden. Vooral in het westelijke deel zijn ligweiden aanwezig en plekken om te picknicken.
De tocht langs de Amstel is aan te bevelen wegens de schilder­achtige aspecten, maar vergeet ook niet de Bankrasweg en de Machineweg op te zoeken om van daaraf de Middelpolder te overzien.

  Ligging: Ten zuiden van de Kalfjeslaan en ten noorden van de Oranjebaan.
  Vrij toegankelijk over wegen en paden. De voetsporen door de weilanden zijn open van 16 juni tot 15 maart.
  Excursies: Op aanvraag.
  Mindervaliden: Er zijn in het gebied brede en verharde (wandel)paden te vinden die geschikt zijn voor rolstoelen. Er zijn daarentegen wel hekken en fietssluizen aanwezig die de doorgang met een rolstoel kunnen belemmeren.
  Parkeren: In het noorden van het gebied langs de Aanloop is een groot parkeerterrein.
  Openbaar vervoer: Raadpleeg de website www.ov9292.nl
  Honden: honden toegestaan, maar niet op de voetsporen.
  Horeca: in Ouderkerk aan de Amstel is veel horeca.