Fort aan de St. Aagtendijk en Liniedijken

Fort aan de St. Aagtendijk is één van een reeks forten van de Stelling van Amsterdam. Het fort is voor een groot deel bedekt met kalkrijk duinzand en is ’s zomers geel gekleurd door het bloeiende jacobskruiskruid. Het fort is alleen op open dagen toegankelijk. Het recreatiegebied met een oppervlakte van 45 hectare ten noordoosten van het fort is wel altijd toegankelijk voor het publiek. Via een leuke wandeling over oude dijken is een wandeling naar Fort bij Veldhuis mogelijk. Via de liniedijken van de Stelling kunt u ook door naar het Fort bij Krommeniedijk.

Renovatie

In 2015 is de start van de restauratie van dit fort begonnent. Het fort werd al gebruikt als oefenfort door popbands en dit kan straks ook maar beter. Dit fort leent zich daar ook goed voor, de druke A9 loopt immers vlak langs het fort. Gebruik van een monument is heel goed voor het behoud. Rondom het fort krijgt de natuur uiteraard voorrang.

Stelling van Amsterdam

Meer informatie over de forten

 

  Ligging:Vuurlinie 1, Beverwijk
  Parkeren: Vuurlinie 1, Beverwijk. Voor een wandeling door het recreatiegebied en de Liniedijken kunt u ook parkeren in de buurt van het Fort Veldhuis
    Fort is niet toegankelijk, het recreatieterrein St. Aagtendijk ten noorden van het fort wel.
  Mindervaliden: Naar het fort toe is er een breed en verhard pad die geschikt is voor rolstoelen. Rondom het fort loopt echter geen verhard pad.
  Openbaar vervoer: NS-station Beverwijk; Connexxion-buslijnen  richting Amsterdam; uitstappen bij halte Randweg, daarvandaan 2 km lopen.

Foto Peter Lensen