Week van het Landschap 2017

< terug naar overzicht
3 juli 2017

Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. Zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven.

Ontdek de natuur dichtbij huis

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies te organiseren, wandel-, vaar- en fietstochten en themadagen zoals een paddenstoelendag, kookworkshops en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.

Laat je verrassen

De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, hoor je verschillende vogels. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed. Alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap, staan vanaf 6 september op  www.weekvanhetlandschap.nl maar je kunt ze nu al hier vinden op onze site.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 110.000 hectaren natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

De 12 provinciale Landschappen zijn: Groninger Landschap, It Fryske Gea, Het Drentse Landschap, Landschap Overijssel, Geldersch Landschap & Kasteelen, Het Flevo-landschap, Utrechts Landschap, Landschap Noord-Holland, Zuid-Hollands Landschap, Het Zeeuwse Landschap, Brabants Landschap, Limburgs Landschap.