Korte film toont gebieden en werk van Landschap Noord-Holland

< terug naar overzicht
13 oktober 2016

Onze stichting Landschap Noord-Holland bestond in 2016 80 jaar. Een mooi moment om te laten zien hoe bijzonder de Noord-Hollandse natuur eigenlijk is! Daarom is een korte film gemaakt die kijkers meeneemt op reis door de provincie. Natuurlijk met het doel vervolgens iedereen naar buiten te lokken om die prachtige natuur ook echt te beleven.

De film toont de prachtige natuur in Noord-Holland. Indrukwekkende luchtopnamen worden afgewisseld met close-ups van dieren en planten. Ook mensen spelen een hoofdrol. Als vrijwilliger, boswachter of liefhebber; ieder geniet van de natuur op zijn of haar manier. Van de wadden en duinen in de kop van de provincie tot de vogelrijke weilanden bij Amsterdam en de fraaie landgoedbossen in Zuid-Kennemerland. Wie van afwisseling houdt, kan zich eindeloos vermaken in de rijk gevarieerde Noord-Hollandse natuur. De 2,7 miljoen inwoners van Noord-Holland kunnen daar ontzettend trots op zijn. Maar we hebben ook de plicht om er goed voor te zorgen.

Over de film

De productie van de korte natuurfilm is begeleid door het bedrijf Videomarketeers uit Bergen. Zij hebben o.a. de opnamen vanuit de lucht gemaakt en de montage verzorgd. Er is gefilmd in de Helderse Duinen, Balgzand, Eilandspolder, Ilperveld, Buitenplaats Leyduin en Fort bij Krommeniedijk. Voor de beelden van de dieren en planten is o.a. gebruik gemaakt van het archief van Stichting Natuurbeelden. Een samenwerkingsverband tussen 11 natuurorganisaties en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Beschermers investeren in natuur

De film eindigt met een oproep om Beschermer te worden. Dat is nodig om planten en dieren te helpen overleven in onze drukke provincie én om het landschap mooi te houden. Iedereen wil toch bij het wandelen of sporten genieten van een mooie omgeving? Dat is niet vanzelfsprekend! Hiervoor is de steun van natuurliefhebbers, recreanten en andere gebruikers van de natuur onmisbaar. Doet u mee? U bent al Beschermer vanaf € 2,50 per maand. Aanmelden is makkelijk. Via de website is het zo geregeld. Nieuwe Beschermers ontvangen een welkomstpakket met een persoonlijke natuurpas, een tijdschrift en een natuur- en wandelgids waarin alle natuurgebieden van Landschap Noord-Holland zijn vermeld.

Word Beschermer