Expositie Leyduin: De kleuren van het landschap door Frans Buissink

< terug naar overzicht
6 juni 2017

Van 7 juni tot 8 september exposeert kunstschilder en natuurschrijver Frans Buissink olieverfschilderijen in de fraaie stijlkamers van Huis Leyduin, gelegen op buitenplaats Leyduin in Vogelenzang.

Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen, zoals het wad, de duinen en de polders waar hij zelf zo van houdt. De schilderstijl ligt op de grens van werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleuren en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf. De collectie is het bekijken meer dan waard.

Gratis te bezoeken

De verkoopexpositie is gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur op de volgende data in juni (wijzigingen voorbehouden): 7 juni, 8 juni, 9, juni, 14 juni, 15 juni, 16 juni, 18 juni (kunstenaar aanwezig) 19 juni, 20 juni , 21 juni, 22 juni, 23 juni, 26 juni, 27 juni, 28 juni en 29 juni. De openingsdata staan ook op  www.gaatumee.nl

Ontmoet de kunstenaar

Op 18 juni tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u kennismaken met de kunstenaar. Hij vertelt u graag meer over de locatie waar het schilderij gemaakt is. Buissink is een bevlogen landschaps- en natuurkenner en schrijft veel artikelen over de natuur, bijvoorbeeld in ons tijdschrift. Frans Buissink, geboren in 1943, studeerde af bij IVKNO in Amsterdam, de latere Rietveld Academie. De Spaarndamse schilder Leen Spierenburg, leerde hem de fijne kneepjes van het impressionistische schilderen. Hij exposeerde o.a. bij het Kunstenaars Centrum Bergen, galerie het Posthuys op Texel, Pilat & Pilat, de Appelhaven, Pulchri Studio, Katwijker Museum, de Grote Kerk van Veere en in Snug Harbour in New York.

Nadere gegevens

Huis Leyduin: U vindt de parkeerplaats van Huis Leyduin aan de Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang. Vanaf hier is het enkele minuten wandelen naar het grote huis. Volg de pijlen Zalen Huis Leyduin.
Kosten: Gratis entree. U kunt bij Gasterij Leyduin (ca. 100 meter voorbij het huis) terecht voor een hapje en een drankje.
Meer informatie over de kunstenaar.