In 2017 opent het fort zijn deuren

Ontdek het gloednieuwe bezoekerscentrum in Fort bij Krommeniedijk

Fort K'IJK opent in oktober

WELKOM

Belevingscentrum Fort K'IJK opent medio oktober 2017 officieel haar deuren. Dan is de restauratie volledig afgerond en kan iedereen van deze mooie plek komen genieten! In belevingscentrum Fort K'IJK komen ‘Natuur & Landschap binnen de Stelling van Amterdam’ tot leven.

Kijken wordt zien. Hoe werd een fort gebouwd, geheim gehouden en ervaar de inundatie. Welke bewegingen zijn er in de natuur, onzichtbare natuur, zeldzame natuur. En wat zijn de toekomstdromen voor de Stelling? Volg de Stellinglijn als bron van alle verhalen en neem deel aan dit verhaal! 

In het linkergedeelte van het fort jongvolwassenen met autisme wonen, trainen en werken. De Heeren van Zorg begeleidt deze weg naar zelfstandigheid. Stadsherstel Amsterdam restaureert en verbouwt het fort met financiering van de Provincie Noord-Holland.

ROUTEBESCHRIJVING

Adres: Lagendijk 22 in Uitgeest. Routebeschrijving.
Met openbaar vervoer: Kom met de trein naar Krommenie Assendelft, daarna fietsen (10 min) of wandelen (3,5km). Of met bus 69 vanaf station Uitgeest tot Glennstraat, daarna wandelen (20 min).
Met de auto: Parkeren kunt u bijvoorbeeld bij de parkeerhaven bij Lagendijk 33, ongeveer 20 minuten wandelen naar het Fort.

PARTNERS