Aankoop nieuwe boot Eilandspolder

Met uw hulp kan boswachter Chris Rost vaarexcursies blijven organiseren

Actie voor aankoop van een nieuwe excursieboot Eilandspolder

Ongerepte natuur in hartje Noord-Holland

Tussen sloten en vaarten ligt de Eilandspolder. Weids, puur boerenland van weleer, waar het nog wemelt van de weidevogels, grasland dat op het water lijkt te drijven, vlak en open. Om die prachtige polder te ervaren moet je het water op. In de lente en zomer ziet u er weidevogels en hun pulletjes, in de winter grote groepen smienten en slechtvalken die daarop jagen. Zo'n veertig keer per jaar organiseert boswachter Chris Rost vaarexcursies om al dat moois te laten zien.

Een nieuwe excursieboot is hard nodig

Maar boswachter Chris heeft een groot probleem: de huidige excursieboot kan en mag niet meer het water op. Hij is lek, gammel, afgekeurd en niet meer te repareren. Chris heeft een nieuwe moderne, aluminium boot voor ogen die voldoet aan de eisen van deze tijd.  Een boot die licht en ondiep is, dat geeft minder waterverplaatsing en is rustiger voor vissen en vogels. Er zit een klep op waarmee we ook rolstoelen mee kunnen nemen en meer passagiers. En nog mooier: de boot krijgt een elektromotor. Dat is stil, zodat u straks veel meer kunt genieten van de vogelgeluiden en van de stilte bij avondexcursies.


Wat heeft u over voor een nieuwe boot? 

Een nieuwe excursieboot is nodig, maar ook kostbaar. Landschap Noord-Holland rekent op zo'n € 36.000 voor de boot en nog eens € 7.000 voor een elektromotor. Geen bedragen die wij zomaar op de plank hebben liggen. Alleen met uw hulp krijgen we deze bedragen bij elkaar. Iedere bijdrage is welkom. Geef wat u over hebt voor een mooie nieuwe boot.  

     
 

Giftgevers ontvangen in april een uitnodiging voor een gratis vaarexcursie in het gebied.